Koffie Catering
Koffie Catering

Koffie Catering ASML

  • OpdrachtgeverASML
  • OplossingCoffee catering
  • Datum2014/ 2015/ 2016/ 2017
  • LocatieVeldhoven

.

  • Koffie Catering ASML
  • Koffie Catering ASML
  • Koffie Catering ASML
  • Koffie Catering ASML

over ASLM

Onze klanten omvatten alle 's werelds grootste chipmakers, zoals Intel, Samsung, TSMC en GlobalFoundries, die onze productportfolio gebruiken om een ​​breed scala aan halfgeleiderchips te produceren.

Onze belangrijkste technologieën

Het hart van ASML's productportfolio is het halfgeleiderlithografiesysteem. Het systeem werkt met een lichtbron die ultraviolet licht genereert. Dit licht wordt geprojecteerd door een blauwdruk (meestal aangeduid als masker of dradenkruis) van een geometrisch chippatroon. Optica verminderen en richten het patroon op een dunne plak silicium (de wafer) die is gecoat met een lichtgevoelige chemische stof. Het licht werkt in op de chemische stof en drukt het patroon effectief af op de wafer. Wanneer ongewenst silicium wordt weggeëtst, wordt een driedimensionale structuur onthuld. Dit proces wordt tientallen keren herhaald, laag op laag, waardoor uiteindelijk een raster van honderden chips op een enkele siliciumwafer ontstaat.   Ons lithografiesysteem is een combinatie van hightechhardware en geavanceerde software, die exacte controle biedt over de vorm en grootte van de chippatronen die het creëert. Maar om de meest geavanceerde chips van vandaag te maken, zijn de patronen en hun foutenmarges zo kleindat het niet langer voldoende is om het lithografiesysteem geïsoleerd te bekijken. Dat is de reden waarom we de systeemprestaties en betrouwbaarheid verbeteren met voorspellende algoritmen (die de blauwdruk van een chip voor lithografie optimaliseren) en met metrologie (die het chipproductieproces op onze systemen in realtime meten en corrigeren). We noemen de integratie van deze optimalisaties voor chipproductie 'Holistic Lithography'.

Onze markten

Onze belangrijkste klantengroepen zijn makers van geheugen- en logica-chips. Geheugenchips kunnen grote hoeveelheden gegevens opslaan en verwerken op elektronische producten en worden meestal geclassificeerd als vluchtig of niet-vluchtig. Vluchtige geheugens verliezen typisch opgeslagen informatie wanneer stroom wordt verwijderd, terwijl niet-vluchtige geheugens hun informatie behouden. Het belangrijkste type vluchtig geheugen is DRAM (Dynamic Random Access Memory), een goedkope chip met hoge capaciteit die elektronica van geheugen voorziet om informatie te verwerken. Het belangrijkste type niet-vluchtige geheugenchip staat bekend als NAND Flash, dat wordt gebruikt om gegevens op elektronische apparaten op te slaan. Zowel DRAM- als NAND-flashchips worden gemaakt in speciale geheugenfabrieken. Logische chips verwerken informatie en zijn het brein van elektronische apparaten. Chipmakers die logica-chips ontwerpen en produceren, staan ​​bekend als IDM's (Integrated Device Manufacturers). Contractfabrikanten,bekend als gieterijen, produceren chips op bestelling voor andere bedrijven.

Koffie Catering ASML

Deel dit project